Skip to main content
Inspiration

Antigoni – från arbetslöshet till Konst & Design

Antigoni är en passionerad civilingenjör från Grekland som efter nio år i Sverige har haft svårt att hitta ett ingenjörsjobb. Efter att ha blivit arbetslös kontaktade hon Rusta och Matcha genom arbetsförmedlingen, och har ni påbörjat sin resa mot något nytt. 

Hej Antigoni! Kan du berätta lite om din bakgrund och hur du hamnade inom Rusta Matcha?

Svar: Hej! Självklart. Mitt namn är Antigoni, och jag är en passionerad civilingenjör från Grekland. Trots att jag bott i Sverige i nio år har det varit svårt för mig att hitta ett ingenjörsjobb här. Jag har tidigare arbetat med administration i Sverige, men tyvärr blev jag arbetslös från och med september. Och det var då jag fick kontakt med Rusta och Matcha genom arbetsförmedlingen!

Kan du berätta lite mer om din upplevelse hos Handelsakademin?

Under min tid på Handelsakademin har jag verkligen fått ovärderligt stöd och vägledning i mitt jobbsökande. Handledarna där har varit omsorgsfulla och otroligt hjälpsamma. När jag behövde hjälp med språket eller när jag behövde en extra dos motivation fanns de alltid där för mig. En av de bästa delarna av Handelsakademin var våra fantastiska veckomöten med andra deltagare, där vi kunde dela erfarenheter och lära oss mer om den svenska arbetsmarknaden. Dessutom har dessa möten skapat starka band mellan oss deltagare. Genom Handelsakademin har jag faktiskt hittat min nya passion inom konsten.

Vad roligt att höra! Hur ser framtiden ut för dig nu?

Verklige! Framåt augusti kommer jag att påbörja mina studier i inredning och design på Art College. Det är en ettårig förberedande YH-utbildning som kan öppna dörrarna till HDK, Chalmers och andra framstående institutioner som har den typ av utbildning som intresserar mig. Utbildningen är som skräddarsydd för mig, eftersom den ligger helt inom mitt stora intresseområde, nämligen konst och design. Jag är otroligt tacksam för handledarnas hjälp på Handelsakademin som har lett mig till denna spännande möjlighet.

Tack för att du ville ställa upp och berätta om din resa. Vi önskar dig en fortsatt ljus framtid och att du hittar rätt inom konst & design!

Behöver du stöd i ditt arbetssökande?

Kontakta oss på telefon 031 704 67 00 eller via mail kontakt@handelsakademin.se. Vi hörs!