Skapa din egen framtid tillsammans med oss!

Med lång erfarenhet, individanpassat arbetssätt och med ett stort nätverk av företag har vi på Handelsakademin alla förutsättningar att matcha dig som är arbetssökande med arbetsgivare. Vi hjälper dig och ger dig konkreta verktyg för att lyfta fram dina kompetenser samt utöka ditt nätverk.

 

Är du arbetssökande och behöver hjälp och stöttning att träffa din framtida arbetsgivare?

På uppdrag av Arbetsförmedlingen har Handelsakademin under många år erbjudit arbetssökande tjänsten Stöd- och Matchning.  Vi har lång erfarenhet av att hjälpa arbetssökande att komma ut på arbetsmarknaden och med goda resultat. Vårt mål är detsamma som ditt, det vill säga att hitta ditt framtida arbete.

Hos oss får du de rätta verktygen och tillvägagångssätten för att lyckas. Handelsakademin utgår från ett individanpassat arbetssätt där vi kan möta och stärka varje deltagare utifrån sin egen unika situation. Vi ger dig individuell handledning med målet att ta dig ut i arbetslivet. Vi hjälper dig att lyfta fram dina styrkor så att du blir attraktiv på arbetsmarknaden. Tillsammans arbetar vi med att söka jobb på olika sätt och att du är väl förberedd inför en anställningsintervju. Behöver du utbildning för att nå ditt mål vägleder också våra studie- och yrkesvägledare dig vidare. Handelsakademin har också lång erfarenhet av utbildning för både individer och företag vilket har gett oss ett stort nätverk av företag i flera olika branscher.

Vår verksamheten kännetecknas av tre ledord; omtanke, enkelhet och mod. Vår strävan är att göra skillnad, att förbättra livet för människor. Hos oss får du träffa handledare som brinner för att hjälpa människor och ett bemötande som präglas av respekt, empati och ärlighet.

Om du är inskriven på Arbetsförmedlingen kontakta gärna våra handledare på Stöd och Matchning så får du veta mer om hur vi arbetar och hur vi kan hjälpa just dig att hitta ditt framtida arbete.

Några av de saker som vi hjälper dig med

  • Individuell handledning
  • Matchning mot intressanta företag
  • Stöd för att utöka ditt nätverk
  • Stöd i att förbättra dina ansökningshandlingar
  • Intervjuträning
  • Träning i att presentera dig själv för en arbetsgivare
  • mm

Så här gör du!

Följ nedanstående steg. Om du har några frågor så kontakta någon av våra duktiga handledare!

 

1. Du måste vara inskriven hos Arbetsförmedlingen

För att kunna ta del av Stöd- och Matchning måste du vara inskriven hos Arbetsförmedlingen. Om du inte är inskriven hos Arbetsförmedlingen måste du anmäla dig som arbetssökande vilket du kan göra på Arbetsförmedlingens hemsida

2. Kontakta Arbetsförmedlingen

Berätta för Arbetsförmedlingen att du vill delta i Handelsakademins Stöd- och Matchning. Arbetsförmedlaren bestämmer om du kan ta del av tjänsten Stöd- och Matchning men det är du som bestämmer om du vill använda Handelsakademins Stöd- och Matchning.

3. Nu kan du börja Stöd- och Matchning hos Handelsakademin

Efter att arbetsförmedlaren har godkänt din ansökan meddelar Arbetsförmedlingen Handelsakademin om att du vill använda vår Stöd- och Matchning. Vi tar därefter kontakt med dig och bokar ett första möte för att göra en personlig plan som passar just dig. Sedan är vi igång för att skapa din egen framtid!