Crossmedia Producent

- Vill du lära dig att skapa allt från film till tryckproduktion är Crossmediautbildningen rätt för dig. Vi lär dig allt du behöver veta i Adobe Creative Suite paketet för att lyckas med dina digitala och tryckproduktioner

Digitaliseringen förändrar ständigt vår vardag. Den omformar yrken och skapar till och med nya branscher. I det skiftet mellan gammalt och nytt krävs nya kompetenser för att båda hantera det nya, men även var med och skapa det nya. Digitaliseringen har inte minst påverkat på vilket sätt olika slags media framställs. Därför är det viktigt med Crossmedia Producers.
Vi utbildar dig så att du blir proffs på att kombinera arbete från tryckbranschen, digitala branschen och via sociala medier. Idag används medier på flera olika sätt och flera olika medieplattformar kombineras för att få bästa resultat. Det är här du kommer in i bilden.
Som crossmedia producent blir du expert på att producera text och bild, samt färdigställa produkter för tryck, webb eller mobila plattformar. Du lär dig även att anpassa ditt innehåll till relevanta publiceringskanaler.

 

Poäng
415 poäng – motsvarar 83 veckor över två år
Studieform
Bunden 100% (ej distans)
Studietakt
Heltid, dagtid, vardagar
Ort och antal platser
Göteborg – 35 utbildningsplatser
Lärande i Arbete
Sammanlagt 28 veckor, 2 perioder
14 veckor första perioden
14 veckor andra perioden
Utbildningsledare
Molly Tagesson
0720-50 37 24
molly.tagesson@handelsakademin.se

Yrkesroller

  • Crossmedia producent
  • Grafisk formgivare (tryck och digitalt)
  • Projektledare inom media och reklam samt digital produktion
  • Kommunikationsstrateg
  • Informationsutvecklare och producent