Backend Developer

Vill du jobba med att programmera och designa för webben? Då har vi en skräddarsydd utbildning för dig som ger dig kompetens att arbeta som Backend Developer och webutvecklare!

Det kanske inte syns, men det märks. Som Backend Developer skapar du grunden för att dina Frontend-kollegor ska kunna skapa funktionella och användarvänliga webbsidor. Behovet på arbetsmarknaden är stort och alla prognoser pekar på goda anställningsmöjligheter. Du får arbeta med företagets webbsidor och underhåller, uppdaterar och designar dessa. Du har kunskap om HTML, CSS och JavaScript. I den här utbildningen får du kompetens att arbeta som webbutvecklare och med programmering backend. Som Backend Developer har du en bra arbetsmarknad, det saknas ca 60 000 personer inom IT-området de närmaste åren.

Upplägg

Normalt är det två-tre dagars lektionsbunden tid per vecka. Det kan variera, någon vecka är det fler, någon annan färre. Vi har som regel 18 timmar lektionstid per vecka. Övriga dagar är för egna studier och ibland gruppuppgifter.

LIA – praktik

Under LIA-perioderna är studenten på heltid på en arbetsplats, man följer arbetsplatsens tider. Det är en oavlönad praktik. Handelsakademin har ett register med tidigare företagskontakter som studenterna får som utgångspunkt, men själva jobbet att ta kontakt och ”sälja in sig” gör studenterna i stor utsträckning själva. LIA kan man göra på vilken ort som helst, även utomlands, så länge uppgifterna är i linje med kursplanen och det finns en handledare som vet vad det innebär.

Handelsakademins personal kommer att ha kontakt med handledaren i företaget och vanligtvis gör vi även personliga besök på plats hos studenten på företaget.

Litteratur och utrustning

Till varje kurs finns normalt en huvudbok. Mängden litteratur är inte betungande. Varje student kan ha stor nytta av en egen dator, även om det inte är något absolut krav.

Ansökan

Ansöker gör du HÄR

Du kommer till vårt webbaserade verktyg YH-antagning, skapar ett konto och gör din ansökan. Betyg och andra dokument bifogas som filer, helst PDF.

Antagning

Vi räknar med att kunna ha antagningsbesked klara runt midsommar.

Utbildningsstart

Utbildningen startar sista veckan i augusti. I god tid innan kommer du som är antagen att få information inför starten, som schema för hösten och liknande.

Ekonomi

All YH-utbildning är avgiftsfri och berättigar till studiestöd från CSN.

Ansökan
Öppen till 3 maj 2020
Poäng
400 poäng – motsvarar 80 veckor/2 år
Studieform
Bunden 100% (ej distans)
Studietakt
Heltid, dagtid, vardagar
Ort och antal platser
Göteborg – 35 utbildningsplatser
Lärande i arbete
Sammanlagt 24 veckor, 2 perioder
12 veckor första perioden
12 veckor andra perioden
KURSER POÄNG
ASP.NET MVC 40
C# 20
CMS projektarbete Frontend 30
Entity Framework 15
Examensarbete 30
HTML, CSS och JavaScript 25
LIA 1 60
LIA 2 60
Programmering med PHP och databaser 40
Projektmetodik med Scrum 10
SQL - Azure 20
WEB.API, koppling mot Frontend 30
Webbsäkerhet 20
TOTALT 400
Utbildningsledare
Molly Tagesson
072 - 050 37 24 alt växel 031 - 704 67 00
molly.tagesson@handelsakademin.se